Actueel: Kunstroute Oosterpark Hoogezand

Het idee

Nu het exposeren van kunst lastig is in tijden van corona willen we in de wintermaanden alle kunstenaars in de wijk een hart onder de riem steken door het organiseren van een Raamexpo route. Hang je schilderij voor het raam of stel je sieraad of beeld tentoon in je vensterbank! Misschien kun je je buren/vrienden/kennissen in het Oosterpark er bij betrekken om iets voor het raam te zetten als je meerdere kustobjecten wilt laten zien. Zo wordt het nog meer een activiteit van de hele buurt.

In de praktijk

Wij maken een routekaart die we in de wijk verspreiden zodat mensen een leuke aanleiding hebben om een frisse neus te gaan halen en kunstenaars te kunnen ontmoeten. De route is bedoeld voor professioneel en amateurkunstenaars.Van 15 januari t/m 1 maart kunnen bewoners Raamexpo wandelen.

In verband met Corona is het niet wenselijk om bij de exposanten aan te bellen. De deelname is gratis. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie over de kunstenaars en een plattegrond met de route..

Deelnemers van deze wandelroute

  1. Tetdy Stol, Oosterparkstraat 5
  2. Brunet Riegstra, Kees de Haanstraat 18
  3. Astrid Boekholt, Kerslaan 1
  4. Sjoerdtje Piekstra, Zuiderlaan 46
  5. Jantje van Bergen, Burgemeester Bartelsstraat 7
  6. Saskia Verduyn, Zuiderlaan 20
  7. Brunet Riegstra, Vijverstraat 14

Het werk wordt voor het raam/buiten tentoongesteld. Het is niet toegestaan aan te bellen. Onder de plattegrond vind U meer informatie over de kunstenaars.


Tetdy Stol

Enthousiast vertelde mijn schoonzus, Margriet Mulder, over de 
kunstroute Oosterpark. Omdat ze graag mee wilde doen (maar zelf geen kunst maakt) heeft ze mij gevraagd om iets voor haar raam te maken. Een superleuk initiatief waar ik graag aan mee zou willen doen!

Voor het raam van Margriet maak ik een een drieluik (schilderijen) van 
gebouwen in Sappemeer. Schilderen doe ik voornamelijk met acrylverf. Ook maak ik beelden van speksteen en keramiek. Daarnaast ben ik bezig met grafiek. Inspiratie doe ik op via allerlei kanalen, van verre vakanties tot invloeden uit mijn directe omgeving. Ook kunnen verschillende 
materialen tot nieuwe ideeën leiden.

Mijn werk is te vinden op www.beeldenkunst.nl en in mijn atelier/
galerie aan huis, aan de Kleinemeersterstraat 153 in Sappemeer (helaas 
vanwege Corona tijdelijk gesloten). Bij interesse kan men reageren via de website of tetdy@ziggo.nl   Bellen mag ook, op 06-11014262.


Brunet Riegstra

Velden van vlakken met zonovergoten akkers onder diepblauwe wolkenluchten. Een onstuimige bos bloemen in een ronde vaas: de schilderijen van Brunet Riegstra (1953) zijn kleurrijk, krachtig en karakteristiek. De kunstenares schildert stillevens, landschappen en portretten en maakt veel gebruik van heldere kleuren. Haar schilderijen bouwt ze op met onregelmatige kleurvlakken, die ze uitstekend met elkaar weet te balanceren. Een inspiratiebron is Pablo Picasso, maar ook zijn voorganger Paul Cézanne is in de schilderijen te herkennen. Brunet Riegstra is afgestudeerd aan Academie Minerva

Astrid Boekholt

Mijn naam is Astrid Boekholt. Ik schilder sinds 2017 en noem mijzelf een amateur. Ik heb nu 2 jaar les bij ’t Kielzog. De laatste tijd ben ik veel met olieverf in de weer. Schilderen is een uitkomst in Coronatijd. Leuk dat ik het werk aan de buurt mag laten zien!


Sjoerdtje Piekstra

Al van kinds af aan heb ik veel getekend en later ook geschilderd. Ik volgde opleidingen waaronder een certificatenstudie op de kunstacademie ter uitbreiding en verdieping van de kennis omtrent beeldende kunst.

Wat betreft materiaalgebruik vond ik eigenlijk heel veel leuk,  zoals het tekenen met houtskool of pastelkrijt en het schilderen met  aquarel-,olie- of acrylverf. De onderwerpen van mijn schilderijen zijn heel divers, zoals: mensfiguren, landschappen, dieren, stillevens, portretten.

Ik hou van een wat impressionistische stijl van schilderen. Wat voor mij belangrijk is, is de sfeer in een schilderij, de lichtval in het werk, maar natuurlijk ook vorm en kleur. Na een verbouwing heb ik mijn eigen atelier gekregen waar ik al jaren les geef aan kleine groepen cursisten.

Op mijn website  sjoerdtjepiekstra.nl zijn meer schilderijen te vinden en informatie over mijn werk.


Jantje van Bergen

Academie Minerva (1964 – 1968)
Richting: vrije teken-, schilder-, plastische en grafische kunst.

Ik schilder in olieverf portretten, stadsgezichten, dieren en stillevens. Het meest werk ik in opdracht.


Saskia Verduyn

Mijn inspiratie haal ik uit de schildercursus van het Kielzog die ik al vele jaren volg bij Alida Everts. Meestal hebben we een gezamenlijk onderwerp waar iedereen op zijn eigen manier mee aan de slag gaat. Zo stimuleren we elkaar. Het materiaal dat ik gebruik is acrylverf , vaak in combinatie met draad. Ik gebruik soms de naaimachine maar borduur ook met de hand op een schilderij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.